Šta je BCX.RS?

 

 

BCX.rs je prva automatizovana blockchain platforma u Srbiji za kupovinu, prodaju, razmenu, trgovanje, čuvanje i upravljanje vašim kripto valutama.

BCX.rs je potpuna berzanska platforma koja našim klijentima nudi digitalne novčanike (wallets), te omogućuje trgovinu kripto valutama, tokenima i pametnim ugovorima (smart contracts). Takođe naša platforma nudi mogućnost razmene Vaše kripto-valute za zvaničnu valutu u Srbiji, srpski dinar.


Da li je ovo legalno?

Prema Zakonu o Sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma ("Službeni glasnik RS", br. 91 od 24.12.2019) član 3, stav 1, tačka 16, virtuelne valute jesu digitalni zapisi vrednosti koje nije izdala i za čiju vrednost ne garantuje centralna banka, niti drugi organ javne vlasti, koje nisu nužno vezani za zakonsko dejstvo plaćanja i nemaju pravni status novca ili valute, ali ih fizička i pravna lica prihvataju kao sredstvo razmene i mogu se kupovati, prodavati, razmenjivati, prenositi i čuvati elektronski.

BCX.rs je projekat kompanije SCX d.o.o., registrovane u Republici Srbiji za obavljanje delatnosti posredovanja u trgovini specijalnih proizvoda i prema članu 4, stav 1, tačka 17. Zakona, naše preduzeće je zakonski obveznik, te sve aktivnosti mora uskladiti i obavljati u skladu sa odredbama ovog zakona.

Registracijom Vašeg korisničkog naloga na našoj platformi, ulazite u ugovorni i regulisani pravni odnos sa našom kompanijom. Detalji, uslovi, prava i obaveze po odnosu Vas kao klijenta i naše kompanije kao pružaoca usluga, su definisani u dokumentu u „Uslovi korišćenja“


Da li je vaša platforma sigurna?

U kreiranju BCX.rs platforme korisitli smo najmoderniji dizajn i tehnologiju izrade web aplikacija. Pri implementaciji sigurnosnih mera vodili smo se imperativom da maksimalno zaštitimo digitalnu imovinu naših klijenata, koju čuvamo i kojom upravljamo putem naše platforme.Imamo nekoliko nivoa zaštite sistema i izvršavanja transakcija koje obezbeđuju neautorizovani pristup, ali zaštita samog korisničkog računa je obaveza svakog klijenta.

Ako Vam je neophodno više informacija o sigurnosnim merama, obratite nam se na info@bcx.rs.


Kako čuvate moje lične podatke?

Kao pravno lice u Srbiji u obavezi smo da sve zakone koji se tiču našeg poslovanja, kao i zakone koji štite naše klijente, primenjujemo u potpunosti. S tim u vezi, vaši podaci se koriste isključivo u skladu sa detaljima navedenim u dokumentu “Politika privatnosti”.